Post partum care

Eindelijk!
Wij worden steeds bekender met de term post – partum (periode na de bevalling) maar wat betekent dit nu. Het betekent dat vrouwen op z’n minst 40 dagen na de bevalling ondersteund en verzorgd worden in het prille moederschap. Denk bijvoorbeeld aan een post – partum agenda voor de mealtrain, massages, uurtje oppas voor de andere kids etc. Het kan je verrassen hoeveel vrienden, familie en buren mee willen werken aan jouw herstel. Vragen om wat je nodig hebt zijn we niet gewend.

Heel vroeger hoefde je hier niet om te vragen. In vele dorpen, tribes, community’s was dit vanzelfsprekend. De oudere- wijzere vrouwen namen deze taken op zich voor vrouwen door vrouwen. Wat we nu zien is dat veel jonge gezinnen verder van hun ouders vandaan wonen en dat grootmoeders hun dochters het belang van financieel onafhankelijk zijn hebben meegegeven, waardoor deze oude traditie minder aantrekkelijk is geworden, in deze snelle en op geld gebaseerde maatschappij. Ook de vrijheid waar de grootouders in deze tijd van genieten maakt, dat vele er niet op zitten te wachten deze intensieve ondersteuning en zorg op zich te nemen. Je moet namelijk bereid zijn in een periode van 40 dagen je agenda te schikken naar het jonge gezin. Als we heel eerlijk zijn weten we echt wel dat zonder hulp de overleving modus van iedere moeder snel op aan schiet en er weinig ruimte is voor zelfzorg en een beetje ontspanning.
We gunnen iedere moeder een goede hechting met haar baby en een goed herstel na de bevalling. Dit gaat meestal niet vanzelf.
Hier is tijd, aandacht en verzorging voor nodig. Drie ingrediënten waar de meeste jonge gezinnen een groot te kort aan ervaren.

Wanneer je net bevallen bent is het woord observeren een van jouw grootste prioriteiten geworden, zo stimuleer je het moederinstinct.
Het zorgt ervoor dat de zintuigen van moeder en baby hun werk gaan doen ( ruiken voelen proeven luisteren kijken) en laat dit nu de taal van jouw baby zijn.
Kortom je hebt het communicatiemiddel tussen jou en je baby gevonden en jullie gaan elkaar leren kennen.
Rust, ritme en regelmaat zijn tools voor de kersverse moeder om te kunnen cocoonen met haar baby. Dit is heel belangrijk voor het herstel van de bevalling en de periode erna. Helaas zien we in de huidige maatschappij dat daar weinig tot geen ruimte en begrip voor is.
Het zwangerschapsverlof is dan ook voor vele vrouwen onvoldoende om tot een goed herstel te komen. Dan hebben we het nog niet eens over de vele borst voedende moeders die eerder dan gewenst stoppen onder deze tijdsdruk, wat verstorend kan geven bij een gezonde hechting tussen moeder en baby.
De druk om aan het werk te moeten blijkt voor veel vrouwen een verhoogd stress factor te zijn, wat invloed heeft op bijna alles.
Toch is hulp aannemen van grootouders- familie niet altijd vanzelfsprekend en zie ik om verschillende redenen, dat het jonge gezin met een baby hier vrij weinig gebruik
van maken.

Post-partum care reduceert stress, biedt helderheid en ontspanning waardoor het mogelijk is om een passende oplossing te creëren die beter bij jullie wensen aansluit.
Begeleiding en ontspanning massage ondersteunen het zelfhelend vermogen, waardoor de pas bevallen vrouw op krachten kan komen, wat het herstel van de zwangerschap en de bevalling bespoedigt.

Voel jij je ondersteund en kun je op hulp bouwen dan is de kans veel groter dat jij je beter af kunt stemmen op jouw baby. En zo een fijne communicatie op bouwt tussen jou en je baby.
Het inzichtelijk maken van waar jouw aandacht en tijd wel naar toe mag als pas bevallen vrouw is in deze tijd geen overbodige luxe.
De ruimte en tijd die dan vrijkomt is voor jullie samen, wat een goede hechting tussen jou en je baby ondersteund.
Uiteraard heb je hier een goede voorbereiding en planning voor nodig.

Spreekt dit je aan?
Heb je nog vragen of verlang jij naar begeleiding en praktische ondersteuning tijdens jouw 40 dagen post-partum?
Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek.
Wat in de eerste instantie alleen voor de moeder lijkt te zijn, blijkt vrij snel een investering voor het hele gezin te worden.

JOYCESENSES biedt op dit moment de volgende post-partum behandelingen aan:

 • Ontspanningsmassage voor de nek, schouders en armen
  (stimuleert de doorstroming van de borsten) 45 minuten euro 59,00
 • Ontspanningsmassage hoofd en nek ( met gebruik van de rebozo doek) 30 minuten euro 40,00
 • Vrouwen energie behandeling 75 minuten euro 85,00
 • Full body ontspanningsmassage 75 minuten euro 85,00
 • Vrouwen energie behandeling op het 1e chakra en het bekkengebied
  ( gebruik van rebozodoek) 60 minuten euro 67,00
 • Start met het verwerken van jouw bevalverhaal ( videocall) 45 minuten euro 59,00

Locatie: praktijk JOYCESENSES in Zwanenburg en Haarlem

De tarieven zijn inclusief 21% btw

Contact

Interesse in Post partum care?

Neem contact met mij op via info@joycesenses.nl of
vul het contactformulier in.

  Deze site is beschermd met reCAPTCHA, het Privacy Beleid en Service Voorwaarden van Google zijn van kracht.