Rebozo sluitings ritueel

Een mexicaanse traditie die aan het einde van 40-dagen post-partum bij pas bevallen vrouwen wordt toegepast. Tijdens het sluitingsritueel wordt er gebruik gemaakt van meerdere gekleurde doeken die het lichaam van de pas bevallen vrouw omhullen. Als afsluiting voor een periode van zwangerschap en geboorte.

Het ritueel markeert zowel de fysieke- emotionele als spirituele afsluiting van belangrijke fases in het leven van de vrouw. Dit ritueel wordt door vrouwen voor vrouwen gegeven.

De rebozo kent zijn oorsprong in midden Amerika. Sinds mens heugenis werkte de traditionele vroedvrouwen met dit gebruik door het geven van massage-beweging- en ondersteuning tijdens de zwangerschap- geboorte en kraamperiode. Gelukkig verspreidt deze kennis zich over de hele wereld waardoor dit ritueel ook in Nederland haar weg heeft gevonden.

Tijdens dit sluitingsritueel wordt de vrouw deel voor deel (hoofd- borst- heup gebied- knieën en voeten) in doeken gewikkeld waarna de doeken aan weerszijde strak worden aangetrokken. Middels de juiste dosering spanning en ontspanning van de doeken geeft dit de mogelijkheid om meer in contact te komen met jouw eigen lichaam. Deze omhulling met liefdevolle aandacht voor de pas bevallen vrouw wordt door vrouwen gegeven. Een prachtig ritueel wat ondersteuning biedt na zwangerschap, bevalling en kraamperiode wat helend kan zijn op het verwerken hiervan. De pas bevallen vrouw sluit deze post-partum fase van 40 dagen af. De tijd is aangebroken dat de vrouw er klaar voor is om meer naar buiten te treden met haar baby. We noemen dit proces van binnen naar buiten. Uiteraard is dit sluitingsritueel ook in te zetten bij andere overgangsfases in het leven van een vrouw.

Tarief:
197 euro

Waar:
In mijn praktijk

Duur:
2 uur en 30 minuten

alle tarieven zijn exclusief parkeerkosten en een km vergoeding van 0,30 per km

Contact

Interesse in een Rebozo sluitings ritueel?

Neem contact met mij op via info@joycesenses.nl of
vul het contactformulier in.

    Deze site is beschermd met reCAPTCHA, het Privacy Beleid en Service Voorwaarden van Google zijn van kracht.